Kružna kanonada za vanserijska ramena - Men`s Health

Kružna kanonada za vanserijska ramena

Mišići deltoida spadaju u kategoriju manjih mišićnih grupa i dele se u tri grupe; prednji (anterior), srednji (lateral) i zadnji (posterior). Uz landmine unilateralni način vežbanja aktiviraju se sve tri mišićne grupe. Landmine sprava omogućava da zglobovi ramena budu slobodniji u pokretu i da kroz takozvani unilateralni način vežbanja (aktiviranje samo jedne strane tela) detektujete svoje slabosti i efikasno ih napadnete.

Landmine kružni trening možete koristiti kao odličnu platformu za dodavanje snage i mase vašim ramenima.

JAČE, BRŽE, BOLJE: 8 jedinstvenih vežbi za vrhunsku formu!

VEŽBE

Vežba 1: KLEČEĆI POTISAK IZNAD GLAVE

Kleknite tako da budete vertikalno okrenuti ka landmine šipci. Uhvatite bliži kraj šipke i sa visine ramena podižite opterećenje iznad glave, dok ne ispravite ruku tako da kreirate ugao od 45 stepeni. Spustite opterećenje pa sve ponovite.

Za ogromna ramena: Fitnes program od tri vežbe

Vežba 2: KLEČEĆE PREDNJE PODIZANJE

Spustite se u klečeći položaj paralelno postavljeni sa šipkom koju ćete uhvatiti u nathvatu. Iz položaja sa visine kukova podižite opterećenje ispred sebe do visine ramena. Na najvišoj tački vežbe napravite pauzu, a zatim se vratite u početnu poziciju.

Vežba 3: KLEČEĆE LATERALNO PODIZANJE

Kleknite pored jednog kraja šipke. Uhvatite šipku nadhvatom i postavite ga pored tela u visini džepa. Telo zadržite u pravom položaju tako da vam prsti na rukama budu paralelni sa podom.

https://www.youtube.com/embed/XAiZJP7bHKg” width=”660″ height=”371

Vežba 4: KLEČEĆE USPRAVNO VESLANJE

Nathvatom uhvatite jedan kraj šipke tako da vam ruka bude potpuno prava. Držite gornji deo tela u pravom položaju dok u pokretu savijate laktove sve do visine ramena.

Pogledajte i 7 najboljih vežbi za ramena koje ne radite (a trabalo bi)

Vežba 5: STOJEĆE ODRUČENJE U PRETKLONU

Pročitajte i  SNAGA IZNAD SVEGA: Funkcionalni program od 3 treninga!

Stanite pored jednog kraja šipke tako da drugom kraju budete okrenuti leđima. Raskonačni stav neka vam bude uži od širine ramena, nagnite se unapred tako da vam leđa budu prava i da vam pogled bude usmeren ka podlozi. Polako podižite ruke tako da budu paralelne sa podom.

D.R.

Mišići deltoida spadaju u kategoriju manjih mišićnih grupa i dele se u tri grupe; prednji (anterior), srednji (lateral) i zadnji (posterior). Uz landmine unilateralni način vežbanja aktiviraju se sve tri mišićne grupe.
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *