Kružna kanonada za vanserijska ramena - Men`s Health

Kružna kanonada za vanserijska ramena

Mišići deltoida spadaju u kategoriju manjih mišićnih grupa i dele se u tri grupe; prednji (anterior), srednji (lateral) i zadnji (posterior). Uz landmine unilateralni način vežbanja aktiviraju se sve tri mišićne grupe. Landmine sprava omogućava da zglobovi ramena budu slobodniji u pokretu i da kroz takozvani unilateralni način vežbanja (aktiviranje samo jedne strane tela) detektujete svoje slabosti i efikasno ih napadnete.

Landmine kružni trening možete koristiti kao odličnu platformu za dodavanje snage i mase vašim ramenima.

JAČE, BRŽE, BOLJE: 8 jedinstvenih vežbi za vrhunsku formu!

VEŽBE

Vežba 1: KLEČEĆI POTISAK IZNAD GLAVE

Kleknite tako da budete vertikalno okrenuti ka landmine šipci. Uhvatite bliži kraj šipke i sa visine ramena podižite opterećenje iznad glave, dok ne ispravite ruku tako da kreirate ugao od 45 stepeni. Spustite opterećenje pa sve ponovite.

Za ogromna ramena: Fitnes program od tri vežbe

Vežba 2: KLEČEĆE PREDNJE PODIZANJE

Spustite se u klečeći položaj paralelno postavljeni sa šipkom koju ćete uhvatiti u nathvatu. Iz položaja sa visine kukova podižite opterećenje ispred sebe do visine ramena. Na najvišoj tački vežbe napravite pauzu, a zatim se vratite u početnu poziciju.

Vežba 3: KLEČEĆE LATERALNO PODIZANJE

Kleknite pored jednog kraja šipke. Uhvatite šipku nadhvatom i postavite ga pored tela u visini džepa. Telo zadržite u pravom položaju tako da vam prsti na rukama budu paralelni sa podom.

https://www.youtube.com/embed/XAiZJP7bHKg” width=”660″ height=”371

Vežba 4: KLEČEĆE USPRAVNO VESLANJE

Nathvatom uhvatite jedan kraj šipke tako da vam ruka bude potpuno prava. Držite gornji deo tela u pravom položaju dok u pokretu savijate laktove sve do visine ramena.

Pogledajte i 7 najboljih vežbi za ramena koje ne radite (a trabalo bi)

Vežba 5: STOJEĆE ODRUČENJE U PRETKLONU

Pročitajte i  Gym time: Kada je idealno doba dana za trening?

Stanite pored jednog kraja šipke tako da drugom kraju budete okrenuti leđima. Raskonačni stav neka vam bude uži od širine ramena, nagnite se unapred tako da vam leđa budu prava i da vam pogled bude usmeren ka podlozi. Polako podižite ruke tako da budu paralelne sa podom.

D.R.

Mišići deltoida spadaju u kategoriju manjih mišićnih grupa i dele se u tri grupe; prednji (anterior), srednji (lateral) i zadnji (posterior). Uz landmine unilateralni način vežbanja aktiviraju se sve tri mišićne grupe.
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *