Trening na putovanjima - Men`s Health

Trening na putovanjima

Šta ako posao vaših snova zahteva da izgledate fantastično, a pritom ste prinuđeni da se non-stop natrpavate džank-fudom? Tridesetdevetogodišnji Džes Palmer suočio se s tim izazovom i pobedio. Zvezda kanala ESPN, komentator i analitičar američkog fudbala, saradnik je najgledanijeg jutarnjeg programa na Novom kontinentu – Dobro jutro, Ameriko na televiziji ABC, gde govori upravo o is-hrani, a na Instagramu vodi kampanju #EatLikeJesse.

Sve to učinilo ga je megapo–pularnim među ljubiteljima nezdrave hrane, posebno zbog specijaliteta koji bi se kod nas vodio kao „mekika sa čizburgerom”. I kao da to nije dovoljno za uništavanje svake valjane dijete, Palmer je vodio TV prenos šampionata u roštilju iz kalorijski nezasitog Nju Orleansa.

Iako je usredsređen na sport, Palmer je do guše u svetu pljeskavica i piva na utakmicama i u usputnim menzama. Da bi zadržao svojih stabilnih 100 kg mišića, što je 5 kg manje nego dok se profesionalno bavio sportom, radi vežbe poput ovog pedesetominutnog treninga za celo telo.

Zaboravite na teretanu! Ovaj brutalni trening na plaži je sve što vam treba

NAVIKA

Palmer je treninge bazirao na super-serijama i trisetovima, praktičnim za putovanja. Dok ste na putu, valja pronaći teretanu, gde god da ste, i baciti se na trokomponentno znojenje.

VEŽBE

1. Superset: 10 mrtvih dizanja posle kojih sledi 10 vojničkh izbačaja iz kolena. Uradite 5 serija sa 30 sekundi pauze između njih.

2. Triset 1: 15 čučnjeva s girjom (za manje od minuta), 100 preskakanja konopca (za minut) i 15 vojničkih izbačaja (1 minut). Uradite 4 serije bez odmora između njih, što bi ukupno trebalo da bude 12 minuta.

3. Triset 2: Natovarite sanke teretom i vucite ih 30 sekundi. Potom uradite 8 zgibova sa uskim nadhvatom, a onda 20 podizanja nogu u ležećem stavu. Ciljajte 4 serije sa odmorom od 30 sekundi između njih.

Pročitajte i  Najbolje u svetu fitnesa 2015: 8 stvari koje treba da znate

Savršenstvo čučnja sa optereće-njem: težina u centru, skupljeni laktovi, butine paralelne s podom.

Pročitajte i 5 STVARI KOJE FIT LJUDI ZNAJU

PREVARITE GLAD

Palmer kaže da je uvek u stanju da pojede celu picu, ali kontroliše svoje nagone pametnim zamenama

Umesto grickalica prepunih ugljenih hidrata, za užinu uzmite grčki jogurt (17 g proteina) Za ručak zamenite pljeskavicu ribom s roštilja i grilovanim povrćem. Preskočite picu i naručite indijsku klopu, npr. piletinu sa sočivom

VEŽBE ZA HOTEL

Kada stalno putujete, kao Džes, hotelska soba postaje vaša teretana. Ovo je njegov sobni trening od 11 minuta

 • Čučnjevi 1 minut
 • Sklekovi 1 minut
 • Trčanje u skleku 1 minut
 • Odmor 1 minut
 • Sklopke 1 minut
 • Iskoraci 1 minut
 • Džamping Džek 1 minut
 • Odmor 1 minut
 • Plenk 1 minut
 • Dizanje kukova 30 sekundi jednom nogom po strani
 • Burpiji 1 minut
 • Ukupno 11 minuta

*Najbolje savete o fitnesu, zdravlju, seksu, ishrani, stilu otkrijte na našoj Fejsbuk stranici >>> Men’s Health Srbija

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *