Otežajte svaku vežbu sopstvenom težinom - Men`s Health

Otežajte svaku vežbu sopstvenom težinom

MISLITE NA SNAGU

Često je zabluda da morate podizati velike težine da biste ozbiljno povećali mišiće. Ali realnost je da vaši mišići ne znaju razliku između vaše telesne težine i šipke sa tegovima. Sve dok je vežba dovoljno izazovna, ne morate da u nju uključite tegove kako biste podstakli rast mišića. Imajte to na umu kada se naredni put spustite na pod kako biste izveli 20 sklekova ili odradili 50 čučnjeva sa sopstvenom težinom. Ako je vaš cilj da povećate masu i snagu, većina serija sopstvenom težinom trebalo bi se kreće u rasponu od 5 do 10 ponavljanja.

SAMO ZA ODABRANE: 5 najtežih fitnes vežbi na svetu

FOKUSIRAJTE SE NA FORMU

Svako ponavljanje vežbe sopstvenom težinom aktivira više mišića, snažnije angažuje jezgro i vaš nervni sistem stavlja pred veće iskušenje nego većina vežbi sa tegovima. Zato tehnika još više dolazi do izražaja jer tako povećavate efekte treninga i minimalizujete trošenje tela. Svaka vežba imia posebnu tehniku, ali mnoge dele nekoliko ključnih tačaka. Zapamtite ovu mantru- Vertikalne potkolenice za vežbe donjeg dela tela, vertiklane podlaktice za vežbe gornjeg dela tela!

Vertiklane potkolenice prebacuju više opterećenja na vaše kukove i zadnju ložu, smanjujući pritisak na kolena. Vertiklane podlaktice prebacuju više tereta na vaše pektoralne mišiće i latsimuse, smanjujući opterećenje laktova. U oba slučaja, rezultati su zdraviji zglobovi i brži napredak.

Agilnost i brzina: 5 drilova za spremnije telo

SVAKODNEVNO POKREĆITE TELO

Za vežbe sopstvenom težinom obično je potrebno više veštine nego za vežbe na spravama i one sa tegovima. Zbog toga je telu i mozgu potrebno više vremena kako bi naučilo da ih izvodi delotvorno. Ubrzajte taj proces uvežbavajući jednostavnije varijacije, tokom dana bez treninga.

Pročitajte i  Vežba za noge koju jedino moćni Vulverin može da izvede!

Izvedite jednu seriju sa 10 ponavljanja svake vežbe. Kretanje naokolo u dubokom čučnju 5 ili 10 minuta na dan ili zaustavljanje u gornjem delu potiska kukova na 20 sekundi svakih 20 minuta dok ste za kancelarijskim stolom može napraviti veliku promenu za vašu pokretljivost. kada postanete mobilniji, ubrzo će stići i mišići.

*Najbolje savete o fitnesu, zdravlju, seksu, ishrani, stilu otkrijte na našoj Fejsbuk stranici >>> Men’s Health Srbija

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *