Izometrijske vežbe za trbušnjake - Men`s Health

Izometrijske vežbe za trbušnjake

Kada se odlučimo da oblikujemo abdominalne mišiće, po pravilu uglavnom počinjemo sa pokretima koje dobro poznajemo. Zato najveći broj vežbača radi neke od standardnih varijacija trbušnjaka.

Međutim, jedna studija objavljena u magazinu Journal Of Strength And Conditioning Research pokazala je da izometrijski pokreti za trbušnjake poput izdržaja aktiviraju gotovo 100% vaših mišićnih vlakana jezgra. U svoj trening ubacite ove tri varijacije i vrlo brzo ćete videti ozbiljnu promenu.

Pogledajte i Unilateralne vežbe kao dodatak treningu

IZDRŽAJ NA PODLAKTICAMA

Ovaj klasični izometrijski pokret aktivira kompletan deo mišića jezgra jer ove mišiće drži pod velikom tenzijom. Počnite u prvoj seriji sa 15 do 30 sekundi izdržaja, a u svakoj sledećoj blago povećavajte vreme. Kada dođete do toga da se zadržite jedan minut, učinite korak dalje tako što ćete tokom pokreta podići jednu ili obe noge na klupu ili pilates loptu.

BOČNI IZDRŽAJ

Bočni izdržaj pogađa bočne trbušne mišiće kao i dublje mišiće jezgra. U izdržaju se zadržite po 15 sekundi sa obe strane tako da jedna serija traje 30 sekundi. Zatim postepeno povećavajte vreme dok ne dođete do 60 sekundi.

Vežba dana: Veslanje u izdržaju (VIDEO)

BOČNI IZDRŽAJ ZVEZDA

Jedan od najzahtevnijih izometrijskih pokreta jer ne samo da zahteva da vam telo bude pravo, već i da sve vreme bude stabilno. Radite ovu vežbu sa serijom od po 15 sekundi sa svake strane. Teža varijacija je da tokom pokreta u ruci koja je iznad tela držite bučicu.

*Zapratite Men’s Health Srbija i na Instagramu >>> https://www.instagram.com/menshealthsrbija/

D.R.

Pročitajte i  Fitnes rutine profesionalaca koje će vam promeniti život
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *