Vežba dana: Veslanje u izdržaju (VIDEO) - Men`s Health

Vežba dana: Veslanje u izdržaju (VIDEO)

I dok u teretani možete da odradite na stotine različitih vežbi, mnogi vežbači i treneri su uvereni da u kategoriju najefikasnijih spadaju one sa osnovnim polaznim pozicijama poput izdržaja.

Izdržaj zbog svoje zahtevnosti i uticaja na mišiće ima veliku popularnost među vežbačima. Kada na taj bazični pokret dodamo opterećenje u vidu bučica dobijem vrhunski fitnes izazov. Danas vam predstavljamo jednu od varijacija sa bučicama koja fokus stavlja na mišiće leđa.

ZAŠTITITE LEĐA: 6 vežbi za jak gornji deo tela

Upravo je ova vežba jedna od najomiljenijih čuvenog trenera Dona Saladina koji je sarađivao sa brojnim Holivudskim glumcima poput Rajana Rejnoldsa i Sebastijana Stena. Posebno impresivne rezultate Saladino je postigao sa Rejnoldsom spremajući ga super zahtevnu ulogu u filmu Deadpool 2 gde je akcenat tokom priprema bio uprav ona vežbama sličnog karaktera.

“Obožavam vežbu veslanje u položaju izdržaja jer neverovatno pogađa leđa. U isto vreme pored zatezanja kora, pogodićete ramena i ojačati pokrete povlačenja što će kasnije ima višestruke koristi za vaše vežbanje”, rekao je Saladino.

Brže do nadmoćne V građe: 30 najboljih vežbi za leđa svih vremena

Za pravilno izvođenje vežbe uzmite par lakših bučica i dovoljno prostora na podu da se istegnete punom dužinom tela. Spustite se u položaj izdržaja sa široko raširenim stopalima i uhvatite bučice tako da vam palčevi budu okrenuti jedan ka drugom. Zategnite gluteus i mišiće jezgra kako biste zadržali pravu liniju leđa.

Koristite lat mišiće da biste povlačili bučice do visine grudi, a zatim vratite opterećenje na početnu poziciju dok sve vreme održavate balans tela.

Ultimativni trening za leđa i bicepse: 8 vežbi za impresivne mišiće

Ovu vežbu ubacite kao sastavni deo vašeg treninga leđa tako što ćete je izvoditi kroz 3 serije sa 6 do 8 ponavljanja. Zapamtite, pola ovog izazova je u tome da zadržite balans i dobro držanje tela, tako da ne trebate da se fokusrate previše na velike težine.

Pročitajte i  Dva treninga u jednom

D.R.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *