Unilateralne vežbe kao dodatak treningu - Men`s Health

Unilateralne vežbe kao dodatak treningu

KETLBEL TURSKO PODIZANJE

Savladavanje vežbi sa sopstvenim telom bi trebao biti vaš trening prioritet, bez obzira na vaše fitnes ciljeve. Tursko podizanje je sjajna vežba jer spada u kategoriju složenih i zahteva širok opseg pokreta. Drugim rečima, iz ležećeg položaja idete u stojeći dok sve vreme iznad glave držite opterećenje, pa su zbog toga na udaru svi mišići tela. Korisna je i u kondicionom smislu, jer povećava broj otkucaja srca.

Unilateralni trening: 5 načina da transformišete svoje telo

COSSACK ČUČANJ

Trenirajte svoje aduktore sa ovom vežbom koja više pogađa te specifične mišiće od tradicionalnog čučnja. Cossack (kozački) čučanj je idealno rešenje i trebao bi biti deo vašeg zagrevanja. Bolje je da ovu varijaciju čučnja izvodite što dublje možete umesto da ga radite sa opterećenjem.

ISKORAK SA JEDNORUČNIM OPTEREĆENJEM IZNAD GLAVE

Iako prilično zahtevna, ova vežba ima sjajna rotaciona svojstva i odlična je lumbalna podrška. Sposobnost održavanja neutralnog položaja kičme u zahtevnim vežbama uvek ima dobar uticaj na sveukupne performanse vežbača.

Opakih 20 minuta: Kružni trening koji briše kalorije

IZOMETRIJSKO ZADRŽAVANJE

Ako je vaš cilj mišićna hipertrofija, izometrijska zadržavanja opterećenja su sjajna prilika da vaši mišići budu pod većom tenzijom. Dvoručno donje veslanje je tipična vežba iz te kategorije. Veslajte na donjem koturu kao i obično samo u završnoj fazi zadržite opterećenje nešto duže vremena.

JEDNORUČNO RAZVLAČENJE NA SAJLI

Jednoručno povlačite sajlu ispred grudi tako da vaši laktovi prolaze srednju liniju vašeg tela. Ova vežba ima dve prednosti: pruža vam bolji osećaj kontrakcije grudnih mišića i na izuzetan način pogađa mali grudni mišić (pectoralis minor). Zato je dobro da ovu vežbu radite pre benč presa, a dobra je i kao finišer na kraju treninga.

Pročitajte i  Vežba uz koju ćete postati brži i efikasniji!

SINGLE-LEG DEPTH DROP

Ovaj pokret bi trebalo da radite isključivo ako ste u izuzetnoj formi. Iako vrlo zahtevna, ova vežba unapređuje atleticizam tela. Međutim, zbog svoje zahtevnosti i mogućnosti da se povredite, pre vežbanja dobro zagrejte svoja kolena.

Čelični mišići: 5 vežbi za jezgro koje svaki muškarac treba da usavrši

KETLBEL VETRENJAČA

Uz ovaj legendarni krosfit pokret napregnućete čitavo jezgro, bočne trbušne mišiće ali ćete unaprediti stabilnost ramena i fleksibilnost zadnje lože. Počnite sa laganim težinama a zatim ih vremenom lagano povećavajte. Vodite računa o tehnici izvođenja.

D.R.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *