Konačni obračun: 4 vežbe za napad na donje trbušnjake - Men`s Health

Konačni obračun: 4 vežbe za napad na donje trbušnjake

Za većinu vežbača puno bolja strategija je da započnu vežbanje donjeg dela trbušnih mišića jer se za razliku od onih gornjih izazovniji, tačnije potrebno je više vremena da se ojačaju i izdefinišu. Ideja koju su tvorci ovog programa imali je bila usmerena na kreiranje što boljeg abdominalnog mišićnog balansa koji je vrlo važan iz više razloga.

Kolekcija pokreta u ovom programu je tako osmišljena da u prve dve vežbe napadne donji deo trbušnjaka, u trećoj vežbi bočne trbušnjake a na kraju kroz finišer vežbu akcenat se stavlja na stabilizatore jezgra. Program radite kroz dva kruga.

Trbušnjaci za respekt: Rešite se masnih naslaga sa donjeg dela stomaka

PROGRAM

Vežba 1: PODIZANJE NOGU NA VRATILU

12-15 ponavljanja

– Podizanje noge na vratilu podstiču fleksore kuka i drži tenziju trbušnih mišića. Na vrhu pokreta podignite karlicu i u tom poožaju zadržite se jednu sekundu.

Otkrijte i Mini program za snagu srednjeg dela tela (VIDEO)

Vežba 2: LANDMINE BOČNI ZAMASI

10 ponavljanja na obe strane

– Vežba landmine podrazumeva da jedan kraj velike šipke sa opterećenjem stavite u ugao. Uhvatite kraj šipke sa tegom i pomerajte je sa jednog na drugi kraj boka kreirajući obrnuti oblik slova U.

Vežba 3: TRBUŠNJACI SA OPTEREĆENJEM

15 ponavljanja

– Lezite na leđa sa blago savijenim kolenima držeći okrugli teg isperd lica. Podignite se, zadržite jednu sekundu a zatim u sporijem ritmu spuštajte torzo dok vam ramena ne dodirnu pod.

Osam minuta za izvajane pločice: Najbolji trening za trbušnjake (VIDEO)

Vežba 4: PREDNJI IZDRŽAJ NA PILATES LOPTI

izdržaj od 30 sekundi

– Postavite svoje laktove na pilates loptu i zauzmite stav za izdržaj. Fokusirajte se da vam telo bude u ravnoj liniji og glave do pete.

Pročitajte i  Izbegnite monotoniju: Vežbe za ruke koje sigurno ne radite svakog dana (VIDEO)

D.R.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *