4 vežbe sa medicinkom za kamene trbušnjake - Men`s Health

4 vežbe sa medicinkom za kamene trbušnjake

Da biste zaista kvalitetno oblikovali svoje trbušnjake i učinili ih snažnim, potrebno je da ih pogodite sa svih strana.

Medicinka je jedan od najstarijih sportskih rekvizita, a veruje se da je originalno nasatala u Persiji i da su je stari Grci koristili za jačanje snage, sticanje kondicije i oporavak od ozleda. Pored toga što pomaže kod povreda, medicinka je odlična kao rekvizit za stvaranje većeg tonusa mišića abdomena i jezgra. Koristeći medicinku na odličan način ćete trenirati srednji deo tela jer sledeće vežbe zahtevaju funkcionalne pokrete slične onima koje radite svaki dan.

Snažan srednji deo tela: Vežba sa medicinkom

VEŽBE

Vežba 1: KNEELING PARTNER TWIST

U klečećem položaju leđa okrenite ka partneru a zatim medicinko razmenjujte sa jedne na drugu stanu boka. U jednom pravcu pokret radite između 30-90 sekundi, a potom vežbu radite u suprotnom pravcu.

Vežba 2: V-SIT SA DODAVANJEM MEDICINKE PARTNERU

Sednite na pod, savijte noge u kolenima i spojite stopala sa fitnes partnerom. Sa medicinkom na grudima podižite se u uspravni stav, tako da vam trbušni mišići sve vreme budu napeti. Vodite računa da vam leđa uvek budu u pravom položaju.

Pogledajte i Kako je medicinka dobila ime?

Vežba 3: ODBIJANJE MEDICINKE SA GRUDI

Stanite ispred zida sa razmakom od 60 do 90 cantimetara držeći medicinku na vašim grudima. Stopala postavite u raskoračni stav u širini ramena a noge blago savijte. Bacite medicinku sa što više snage ka zidu, zatim kada se obije ponovo je uhvatite i sve ponovo uradite.

Saznajte i Gde su vam trbušnjaci?

Vežba 4: UDARCI MEDICINKOM U STOMAK (VRHUNSKI IZAZOV)

Držite medicinku dok partner stoji licem okrenut ka vama. Umerenom snagom rekvizit bacite na partnerov stomak. Zatim vaš partner treba da uradi isto i da medicinku baci na vaš stomak. Vodite računa da vežbu započnete sa medicinkom manje težine, a nakon par treninga povećajte težinu.

Pročitajte i  Tri treninga iz pakla

D.R.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *