Fitness

  4 vežbe sa medicinkom za kamene trbušnjake

  0 13.06.2018.

  Napadnite trbušne mišiće iz svih uglova i oblikujte na pravi način ovaj deo tela koji će svakako biti izložen tokom letnjih meseci.

   

  Da biste zaista kvalitetno oblikovali svoje trbušnjake i učinili ih snažnim, potrebno je da ih pogodite sa svih strana.

  Medicinka je jedan od najstarijih sportskih rekvizita, a veruje se da je originalno nasatala u Persiji i da su je stari Grci koristili za jačanje snage, sticanje kondicije i oporavak od ozleda. Pored toga što pomaže kod povreda, medicinka je odlična kao rekvizit za stvaranje većeg tonusa mišića abdomena i jezgra. Koristeći medicinku na odličan način ćete trenirati srednji deo tela jer sledeće vežbe zahtevaju funkcionalne pokrete slične onima koje radite svaki dan.

  Snažan srednji deo tela: Vežba sa medicinkom

  VEŽBE

  Vežba 1: KNEELING PARTNER TWIST

  U klečećem položaju leđa okrenite ka partneru a zatim medicinko razmenjujte sa jedne na drugu stanu boka. U jednom pravcu pokret radite između 30-90 sekundi, a potom vežbu radite u suprotnom pravcu.

  Vežba 2: V-SIT SA DODAVANJEM MEDICINKE PARTNERU

  Sednite na pod, savijte noge u kolenima i spojite stopala sa fitnes partnerom. Sa medicinkom na grudima podižite se u uspravni stav, tako da vam trbušni mišići sve vreme budu napeti. Vodite računa da vam leđa uvek budu u pravom položaju.

  Pogledajte i Kako je medicinka dobila ime?

  Vežba 3: ODBIJANJE MEDICINKE SA GRUDI

  Stanite ispred zida sa razmakom od 60 do 90 cantimetara držeći medicinku na vašim grudima. Stopala postavite u raskoračni stav u širini ramena a noge blago savijte. Bacite medicinku sa što više snage ka zidu, zatim kada se obije ponovo je uhvatite i sve ponovo uradite.

  Saznajte i Gde su vam trbušnjaci?

  Vežba 4: UDARCI MEDICINKOM U STOMAK (VRHUNSKI IZAZOV)

  Držite medicinku dok partner stoji licem okrenut ka vama. Umerenom snagom rekvizit bacite na partnerov stomak. Zatim vaš partner treba da uradi isto i da medicinku baci na vaš stomak. Vodite računa da vežbu započnete sa medicinkom manje težine, a nakon par treninga povećajte težinu.

  D.R.

  Oceni

  0%

  PERFECT

  0%

  SHAKA

  0%

  THUMBS UP

  0%

  PEACE

  0%

  STOP

  0%

  LOSER

  0%

  Thumbs Down
  Inicijalizacija u toku...

  MH NajFitness