Unapređeni krosfit klasik za vrhunsku formu - Men`s Health

Unapređeni krosfit klasik za vrhunsku formu

Krosfit zajednica se kune u jednostavni, elegantni i vrlo delotvorni program „Diane“ koga čine tri runde mrtvog dizanja sa 21, 15 i 9 ponavljanja (minimalno sa 100 kilograma) i sklekovi u stoju na rukama.

Ovaj mini program se pokazao kao izuzetan kada je reč o definiciji mišića i topljenju masti. Međutim, problem leži u činjenici da nećete steći mišićnu masu koju želite, pa je upravo zbog toga osnivač poznatog fitnes centra Barbell, Majk Devar preoblikovao ovaj program tako da akcenat bude na mišićnoj hipertrofiji.

CROSSFIT: Top program od 10 treninga koje možete da odradite od kuće

Program čine četiri vežbe koje možete videti u nastavku teksta.

ZGIBOVI SA ŠIROKIM HVATOM

Ova vežba spada u kategoriju onih koja aktivira celo telo, naročito leđa, odnosno lat mišiće. Predhodno ćete ozbiljno napregnuti mišiće radeći mrtvo dizanje, a uz zgibove ćete samo finiširati napad na taj deo tela. Većina vežbača će morati prepoloviti broj ponavljanja, pa će to ovaj trening učiniti idealnim kada je reč o omeru vežbanja i pauze.

Vaša leđa: testirajte ih, razvijte ih

MRTVO DIZANJE

Koristite 60% maksimalnih težina jer je to brojka koja osigurava neurološki stimulans koji povećava lučenje hormona rasta. Serije od 21 i 15 ponavljanja smanjite u serije od 6 do 10 ponavljanja.

LEGIONARI

Radite legionare u sporijem ritmu i vrlo metodično. Iskoristite ovu vežbu na kraju treninga da popravite disanje i opustite već dovoljno napregnute mišiće.

Fitnes izazov od 10 minuta: Z-potisak!

Z POTISAK

Z potisak je odlična vežba koja će vamn pomoći da ozbiljno aktivirate mišiće ramena, kao i kor i bočne leđne mišiće.

D.R.

Pročitajte i  2 ubedljivo najbolje vežbe za topljenje naslaga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *