Fitness

  Vaša leđa: testirajte ih, razvijte ih

  0 14.05.2018.

  Ako ne prođete ovaj test, potreban vam je "štimung" pod hitno

   

  TEST

  IZOMETRIJSKA RETRAKCIJA LOPATICA

  Zapamtite ovaj izraz, jer je on najbolje merilo vaše sposobnosti u teretani. "Procena je da 80% muškaraca ne može da prođe ovaj test kada prvi put dođe kod mene u teretanu", kaže trener Džo Daudel, vlasnik teretane Peak Performance iz Njujorka.

  Pogledajte i Ovo je najteži test izdržljivosti ikada!

  Daudel koristi test kojim meri snagu i izdržljivost romboidnog i donji i srednji deo trapezastog mišića. Ovi leđni mišići povlače lopatice jednu ka drugoj na dole. Neprelazna ocena znači da najverovatnije nemate dovoljno razvijenu stabilnost lopatica i imate loše držanje. Oba problema mogu dovesti do loših rezultata u gotovo svakoj vežbi za gornji deo tela, uključujući i benč pres i biceps pregib.

  POČNITE OVAKO

  Zakočite šipku na Smitovoj mašini oko 120 cm od tla i postavite klupu oko pola metra od šipke. Uhvatite šipku nathvatom u širini ramena i postavite pete na klupu. Sada se opružite tako da vam telo formira pravu liniju od članaka do glave. Glava treba da vam bude u visini klupe. Stegnite trbušne mišiće kao da ćete da dobijete udarac u stomak, kao i mišiće zadnjice.

  Najbolji trening za leđa koji ste ikad probali: 5 vežbi koje će transformisati vaše telo

  A SADA TEST

  Ne savijajući ruke, stisnite i zategnite lopatice. Zadržite ih tako dok istovremeno držite trup i zadnjicu zategnutom. Počnite da brojite. Ovo je trenutak istine.

  PROŠLI STE AKO...

  zadržite ovaj položaj 30 sekundi. Razmišljajte kako pomerate lopatice dale od ušiju i zadržite ih u tom položaju.

  PALI STE AKO...

  vam se lopatice razdvoje prebrzo(ako vam se telo pomera, recimo propadaju vam kukovi, znači da vas trup prerano izdaje. Pomerite klupu ka unutra, tako da je tik ispod kolena i probajte ponovo). Ako vam je stisak slab koristite kaiševe za test, ali onda bi takođe trablao da poradite na jačanju stiska.

  Savet profesionalaca: 5 pokreta za eliminisanje bola u donjem delu leđa

  REŠITE PROBLEM

  Probajte obrnuto veslanje kako biste popravili rezultat. Počnite i kao test, ali ovaj pau savijte laktove i pvucite grudi ka šipci. Kada vam grudi dodirnu šipku, zaustavite se 1 sekundu, a onda se tokom naredne 3 sekunde spuštajte dok ne opružite ruke. Uradite 3 serije od 10 ponavljanja sa pauzom od 60 sekundi između serija. Radite tako 3 puta nedeljno tokom 4 nedelje, a onda ponovite test.

  Oceni

  0%

  PERFECT

  0%

  SHAKA

  0%

  THUMBS UP

  0%

  PEACE

  0%

  STOP

  0%

  LOSER

  0%

  Thumbs Down
  Inicijalizacija u toku...