Život

  Zabavne činjenice: Da li ste znali da pilot i kopilot nikad ne jedu istu hranu?

  0 09.08.2017.

  U nameri da zaštite svoje putnike avio kompanije praktikuju ovaj zanimljiv običaj, otkrijte i zašto...

   

  Sigurnost putnika u avionskom prevozu gotovo je u potpunosti u rukama osoblja, tako da piloti na komercijalnim letovima moraju poštovati određene stvari, ali na mnoge mogu i uticati.

  Na primer, piloti najčešće mogu birati i kopilota s kojim bi hteli leteti, a na izbor im je uvek i osoba s kojom nikako ne žele deliti kokpit. Ipak, neka pravila nikako ne smeju prekršiti, a jedno od njih govori kako pilot i kopilot pre leta ne smeju jesti istu hranu.

  Putovanje iz snova: Mesto na samom vrhu aviona (VIDEO)

  Iako se pravilo na prvu može činiti čudnim, za njega postoje jako dobri razlozi, a oni su, naravno, sigurnosne prirode. Na primer, ako nešto pođe po zlu s obrokom jednog pilota i on se otruje hranom, drugi pilot neće doživeti istu sudbinu te će moći preuzeti upravljanje avionom.

  Važno je dodati kako ta praksa nije propisana zakonom, ali je u pravilu donose same avionske kompanije kako bi što bolje zaštitile svoje putnike. Takođe, pilotima se savetuje i izbegavanje određene hrane pre leta, poput sirove ribe.

  Instalova: Kako da zaradite na društvenim mrežama?

  Trovanje hranom na letovima je retkost, ali zabeleženi su neki slučajevi. Najpoznatiji je onaj iz 1982. godine, kad se pokvarenim pudingom otrovalo čak 10 članova posade uključujući pilota i kopilota, a da stvar bude gora, reč je bila o prekookeanskom letu New York – Lisabon. Ipak, čak i tada piloti su zadržali pribranost i uspeli se vratiti u Boston, a s obzirom na današnju praksu konzumiranja hrane pre leta, gotovo je nemoguće da se oba pilota otruju hranom.

  Izvor: punkufer.hr

  Oceni

  0%

  PERFECT

  0%

  SHAKA

  0%

  THUMBS UP

  0%

  PEACE

  0%

  STOP

  0%

  LOSER

  0%

  Thumbs Down
  Inicijalizacija u toku...