Život

  JEDAN OD NAJBOLJIH BOKSERA DANAŠNJICE: 10 stvari koje niste znali o Džejmsu Degejlu

  0 10.01.2017.

  Sa koliko godina je počeo da trenira boks, a kad je započeo profesionalnu karijeru? Koji je Degejlov nadimak po kome je poznat širokim narodnim masama i koje sve titule je osvojio do sada, pročitajte u nastavku teksta.

   

  Britanskog boksera Džejmsa Degejl, koji drži IBF titulu u srednje teškoj kategoriji, očekuje velika borba za titulu šampiona u WBC kategoriji.

  Naime, ovaj sportista ukrstiće rukavice protiv švedskog boksera Badu Džeka krajem januara u njujorškom Barklejs centru.

  Ovo su najzanimljivije činjenice iz njegovog života:

  Pogledajte i Sjajan razlog da na Instagramu pratite Džona Džonsa

  KARIPSKI KORENI

  Iako je Degejl rođen u Londonu (majka mu je iz Velike Britanije), ima korene sa Kariba budući da mu je otac sa karipskog ostrva Grenade. Potiče iz velike porodice i ima dva starija brata i sestru.

  NESTAŠNO DETINJSTVO

  Slavni bokser je kao dete bio vrlo nestašan i često je upadao u brojne neprilike u školi. Njegov deda je savetovao njegove roditelje da ga upišu na boks kako bi kanalisao svoju neobuzdanu energiju.

  SUSRET SA BOKSOM

  Kada je imao devet godina, Degejl je prvi put ušao u jedan bokserski klub u Harelsdenu, kvartu koji se nalazi u severozapadnom delu Londona. Zavoleo je boks toliko jako da ga nikad nije napustio.

  NADIMAK

  Njegov nadimak je "Chunky" (zdepasti) koji mu je dao njegov prvi bokserski trener. Taj nadimak je ostao do dan-danas i mnogi ljudi ga znaju upravo po njemu.

  PEVANJE I PLES

  Degejl je pohađao eminentnu školu Barbara Speake Stage u Londonu gde je učio glumu i ples. Međutim, zbog svog nemirnog karaktera ubrzo je izbačen iz škole.

  VREME ODLUKA

  U vreme kada je imao 13-14 godina, dvoumio se da li da nastavi da trenira boks i nekoliko meseci nije odlazio na treninge. Sve se promenilo kada su mu roditelji saopštili da se socijalne službe raspituju za njega zbog neobuzdanog ponašanja.

  DO KRAJNJIH GRANICA IZDRŽLJIVOSTI: Kako trenira Flojd Mejveder?

  NAPREDAK

  Od tog dana on je postajao sve snažniji i snažniji. Izborio je svoje mesto u bokserskoj reprezentaciji Engleske za uzrast do 14 godina, a već na prvom amaterskom takmičenju osvojio je titulu. Putovao je svetom i osvajao različite medalje, a sve je kulminiralo bronzom na Igrama Komonvelta 2006. godine, i posebno zlatnom medaljom na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.

  KRALJIČINO PRIZNANJE

  Degejl je bio ključna ličnost u olimpijskom bokserskom timu Velike Britanije koji je nakon povratka sa Igara u Pekingu odlikovan Ordenom za izuzetna dostignuća koje im je uručila kraljica Elizabeta.

  PROFESIONALNA KARIJERA

  U profesionalne vode je ušao 2009. godine i vrlo brzo je postigao vrhunske rezultate. Osvojio je evropsku titulu, kao i titule u WBA, WBO kategoriji u svojoj srednjeteškoj kategoriji.

  DO USIJANJA: 6 sportskih događaja koji su zapalili Tviter ove godine

  UŠAO U LEGENDU

  Džejms Degejl je ispisao istoriju britanskog boksa, jer je postao jedini bokser iz te zemlje koji je osvojio zlatnu olimpijsku medalju i titulu profesionalnog šampiona sveta.

  D.R.

  *Najbolje savete o fitnesu, zdravlju, seksu, ishrani, stilu otkrijte na našoj Fejsbuk stranici >>> Men's Health Srbija

  *Zapratite Men's Health Srbija i na Instagramu >>> https://www.instagram.com/menshealthsrbija/


  Oceni

  0%

  PERFECT

  0%

  SHAKA

  0%

  THUMBS UP

  0%

  PEACE

  0%

  STOP

  0%

  LOSER

  0%

  Thumbs Down
  Inicijalizacija u toku...