Stil

  Kako kombinovati crnu košulju sa ostalom odećom?

  0 20.08.2014.

  Tajna dobrog izgleda muškaraca, kada se odluče za nošenje crne košulje zavisi od ispravnog kombinovanja crne košulje sa obućom, sakoom, kravatom…

   

  Čak i najmodernija kvalitetna crna košulja može izgledati loše ako ste je loše ukombinovali, ili ako ste izabrali kroj koji ne odgovara vašoj konstituciji.

  Pročitajte i: Košulja i kravata.

  Kad pronađete svoj savršeni kroj, ne odustajte od izabranog. Dobro bi bilo da probate sa strukiranim košuljama kada je u pitanju priprema za neki formalniji događaj, a za opuštenije prilike birajte šire modele crne košulje.

  ODGOVARAJUĆI MODEL I DUŽINA CRNE KOŠULJE
  Muškarci često greše po pitanju dužine. Ona bi trebalo da bude u ravni sa zglobom palca, predugačka košulja delovaće nezgrapno a prekratka će istaći stomak i obline.

  Osim kroja i modela obratite pažnju i na model. Pamuk i šifon su dobri za ležerne varijante i kombinovanje sa džinsom, dok blago svetlucavi elegantni materijal i svila odgovaraju svečanijim prilikama i kombinovanju sa odelima.

  Ako crnu košulju kombinujete sa sakoom, rukavi sakoa treba da budu toliko dugi da otkrivaju centimetar i po rukava košulje.

  KOMBINOVANJE KRAVATE SA CRNOM KOŠULJOM
  Oprezno s neobičnim uzorcima na kravati. Uz crne košulje slobodno kombinujte jednobojne kravate: crna kravata, bela kravata, siva kravata  i crvena kravata su jako interesantan izbor. S neobičnim motivima kao što su tufne ili pruge budite oprezni.

  Ako u svakodnevnim prilikama uz košulju ne želite da nosite kravatu, birajte košulje s manjom kragnom i šireg kroja.

  Prsluk se vraća na velika vrata, pa ga uz odelo možete slobodno nositi preko crne košulje. Ova kombinacija može delovati vrlo elegantno, a varijanta bez kravate primerenija za “casual stil”. 

  FARMERKE I CRNA KOŠULJA
  Košulje su uvek bile zahvalne za kombinovanje sa džinsom, pa tako i one crne. Obično je u tim prilikama potrebno izostaviti kravatu i birati opuštenije modele i krojeve.

  CRNA KOŠULJA I BELE PATIKE
  Vrlo je trendi i zahvalna kombinacija sa belim patikama. U tom slučaju potrudite se da imate na sebi još neki detalj u beloj boji. Intesantne su i patike u braon nijansama.

  KOMBINACIJA ZA SVADBU
  Kada idete na svadbu, bez obzira na vaš lični ukus, potrebna je doza elegancije. Uz crnu košulju izaberite crne pantalone a kravata je skoro obavezan detalj. Ne zaboravite odgovarajuće cipele. Ako kombinujete crnu košulju i crne pantalone vodite računa da to ne budu dve nijanse ove boje. Jako ružno izgleda “bleda” crna boja u kombinaciji sa jako crnom bojom ili onoj koja naginje plavičastim odsjajima.

  Naravno klasično crno odelo sa takođe crnom košuljom i kravatom je vrlo intrigantan ali zadovoljavajući izbor za svečane prilike. Ovakav izgled možete razbiti nekim detaljem u drugoj boji. 

  DODATNI SAVETI
  Sportski sat pristaje uz casual kombinacije sa crnom košuljom, ali ne i ako nosite odelo.

  Maramica za odelo podiže svaku kombinaciju, možete je nositi i u džepu vaše košulje.

  Efektan detalj koji podiže svaku kombinaciju naročito sportsku su kragne različite boje.

  Oceni

  0%

  PERFECT

  0%

  SHAKA

  0%

  THUMBS UP

  0%

  PEACE

  0%

  STOP

  0%

  LOSER

  0%

  Thumbs Down
  Inicijalizacija u toku...