Sex

  Zašto nas seks čini srećnim?

  0 08.08.2017.

  Iako ste uvereni da znate odgovor na to pitanje, pravi razlozi će vas sigurno iznenaditi.

   

  Primetili ste da se osećati izuzetno srećno i spokojno nakon seksa? Da, to je prilično dobra stvar, ali da li ste se zapitali šta je pravi razlog tome?

  Prema navodima najnovije studije objavljene u magazinu Personal and Social Psychology, otkriveno je da osećaj ogromnog zadovoljstva tokom i nakon seksa nije posledica isključivo činjenice da seks izuzetno prija ljudima, već i zbog jake emocijalne povezanosti koja stvara jedinstven odnos među partnerima.

  Pogledajte i Želite savršen seksualni život?

  U samoj studiji ispitano je 335 parova koji se nalaze u emotivnoj vezi koji su dali odgovore na pitanja o tome koliko često vode ljubav, zadovoljstvima u životu i osećanjima koje doživljavaju nakon seksa.

  Rezultati su pokazali da oni ljudi koji imaju učestaliji seks i dublju emotivnu vezu imaju i više uspeha i zadovoljstva u životu.

  Nakon malo opsežnijih istraživanja, ustanovljeno je i da sitne stvari poput maženja i romantičnih trenutaka ljude više čine srećnijm nego isključivo učestalost seksa. Stoga, ukoliko tražite tajni sastojak za srećan život nađite ga u onim divnim ritualima koje praktikujete pre i posle seksa, poput nežnog maženja i dodirivanja.

  Kraljevi romantike to čine ovako: Uradite ovih 19 stvari i bićete dečko iz njenih snova

  "Seks ne samo da ima psihološke i hedonističke efekte na naš život, već snažno utiče na jačanje i stvaranje pozitivnijeg odnosa sa partnerom", smatra voditeljica projekta Anik Debrot i dodaje da je seks apsolutna fantastična stvar a da su romantična maženja višnja na torti.

  D.R.

  Oceni

  0%

  PERFECT

  0%

  SHAKA

  0%

  THUMBS UP

  0%

  PEACE

  0%

  STOP

  0%

  LOSER

  0%

  Thumbs Down
  Inicijalizacija u toku...