Sex

  INTIMA PRED OČIMA JAVNOSTI: Zašto neki parovi vole da se maze pred drugima?

  0 17.05.2017.

  I dok jednima ta ideja podiže kosu na glavi, drugim parovima iskazivanje intimnosti u javnosti predstavlja pravo zadovoljstvo.

   

  Držanje za ruku, ljubljenje u usta i lagano milovanje preko odeće samo su neki od poteza kojima neki partneri iskazuju nežnost u javnosti. Studija objavljena u časopisu "The Journal of Sex Research" otkrila je da postoji zanimljiva motivacija koja stoji iza takvog ponašanja.

  Seksi poljubac: Kako da je ljubite tako da joj zaklecaju kolena?

  Glavni razlog za iskazivanje nežnosti u javnosti, studija je pokazala, ogleda se u želji da se javno uveća vlastiti imidž pred okolinom i pokaže kakve osobe možete privući u romantičnom smislu.

  Ispitani muškarci činili su to uglavnom kako bi ispali "frajeri", a žene kako bi zabavile muškarce ili kod određenih pripadnika suprotnog spola izazvale ljubomoru. Tek na drugom mestu našla se želja partnera da svetu poruče kako su zaljubljeni.

  Uzbudljiva predigra: 5 načina da budete nestašni na javnom mestu

  Studija je obavljena na Univerzitetu Kanzas nad 349 osoba heteroseksualne orijentacije u dobi između 17 i 35 godina od čega je tek 37 posto muškaraca i 32 posto žena priznalo da se ljubilo (s ili bez jezika) u usta i dodirivalo u javnosti.

  Psiholozi tvrde da mnogi parovi imaju potrebu da drugi vide njihovu vezu u pozitivnom svetlu zbog čega svoje zajedničke fotografije objavljuju na društvenim mrežama.

  Izvor: zadovoljna.hr

  Oceni

  0%

  PERFECT

  0%

  SHAKA

  0%

  THUMBS UP

  0%

  PEACE

  0%

  STOP

  0%

  LOSER

  0%

  Thumbs Down
  Inicijalizacija u toku...