Sex

  Koliko kalorija sagorimo tokom seksa?

  0 16.11.2013.

  Sigurno ste se nekada pitali koliko energije se potroši u krevetu?

   

  Zahvaljujući istraživanju koje je sprovedeno na Univerzitetu u Montrealu, došlo se do saznanja o tačnom broju kalorija koji se tokom seksa sagori.

  ISTRAŽIVANJE
  Istraživanjem je pokazano da se muškarac više „potroši“ i prosečno sagori 100 kalorija, dok žena potroši 69 kalorija. Prosečan seksualni odnos koji su naučnici posmatrali (da, zaista su posmatrali) je trajao 25 minuta i u ovo vreme je bila uključena i predigra. Naravno, utrošak energije je mnogo zavisio od dužine konkretnog odnosa, a najduži proučavani seks je trajao 57 minuta.


  Inače, 21 par ispitanika je seks imao u laboratoriji, gde su bili elektrodama i kablovima povezani za merne aparate. Iako su na ovaj način naučnici možda smanjili zadovoljstvo seksom kod ispitanika, svakako su dokazali da nauka može biti zanimljiva.
  Nakon seksa ispitanici su trčali i hodali po pola sata, kako bi se utrošak energije mogao uporediti sa utroškom pri ovim aktivnostima. Rezultati su očekivani, seksom se potroši više energije nego polučasovnom šetnjom, ali dva i po puta manje nego trčanjem.

  Nalaze ovog istraživanja možemo i sami da primenimo. Ukoliko vas zanima da približno izračunate utrošenu energiju tokom seksa, jednostavno pomnožite vreme odnosa sa 4.2 za muškarce, a sa 3.1 za devojke.

  Oceni

  0%

  PERFECT

  0%

  SHAKA

  0%

  THUMBS UP

  0%

  PEACE

  0%

  STOP

  0%

  LOSER

  0%

  Thumbs Down
  Inicijalizacija u toku...