Ishrana

    Prolećnji specijalitet: Ljuta piletina sa mangom

    0 08.04.2018.

    Kao i druga vrsta "piletine" i ova je istovremeno slatka i opaka

     

    SASTOJCI

    • 500 grama pilećih bataka, bez kostiju i kože, isečenih na komade
    • 1 kašika gustina
    • 1 kašika soja sosa
    • 1/2 kašike susamovog ulja
    • 1/2 kašike kikiriki ulja
    • 1 crveni luk, iseckan
    • 1 kašika rendanog đumbira
    • 2 kašike graška šećerca ili mlade boranije
    • 1 mango, oljušten i iseckan
    • 1 kašika čili sosa
    • crni biber po ukusu

    Ukusan proteinski ručak: Piletina u sosu od pečuraka

    PRIPREMA

    MINUTA 0-12

    Marinirajte je

    Izmešajte piletinu, gustin, soja sos, i susamovo ulje. Ostavite da odstoji oko 10 minuta, kako bi meso upilo ukuse.

    MINUTA 12-17

    Propržite povrće

    U voku ili velikom tiganju, zagrejte kikiriki ulje, pa dodajte luk i đumbir. Pržite oko 2 minuta, a zatim dodajte grašak šećerac ili zelenu mladu boraniju. Pržite jedan minut. Dodajte piletinu sa marinadom i pržite dok ne počne da "hvata" za dno voka, oko 2 minuta.

    NAHRANITE MIŠIĆE: 3 najbolje obroka posle treninga

    MINUT 17-19

    Završite pripremanje jela

    Dodajte mango, ćili sos i biber. Pržite dok piletina ne bude skuvana, a mango ne postane kremast- još oko 1 minut. Servirajte sa integralnim pirinčem. Za 4 osobe.

    NUTRITIVNA VREDNOST

    Kalorija: 361

    Proteini: 31 gram

    Ugljeni hidrati: 20 grama

    Masti: 16 grama

    Natrijum: 407 miligrama

    Otkrijte i Sendvič za trbušnjake!

    Oceni

    0%

    PERFECT

    0%

    SHAKA

    0%

    THUMBS UP

    0%

    PEACE

    0%

    STOP

    0%

    LOSER

    0%

    Thumbs Down
    Inicijalizacija u toku...

    MH NajIshrana