Ishrana

    Hrskava krmenadla Milanesa

    0 06.12.2017.

    Ovo je recept koji ćete definitivno obožavati.

     

    SASTOJCI:

    • 2 veća jajeta
    • 2 paradajza, prepolovljena
    • 4 čena belog luka, iseckana
    • so i biber
    • 4 krmenadle sa koskom (150-200 grama svaka) izlupane do debljine od oko 0,5 cm
    • 1 šolja brašna
    • 2 šolje oštrih prezli
    • supena kašika maslinovog ulja
    • rukola
    • 1 limun

    Ručak posle treninga: Proteinska bomba za šampione

    PRIPREMA

    Zagrejte rernu na 180 stepeni celzijusa. U blenderu kratko pomešajte jaja, paradajz, beli luk pola šolje hladne vode, malo soli i bibera. Začinite krmenadle solju i biberom. Stavite brašno, mešavinu s jajima i prezle u tri zasebne plitke posude. Uvaljajte svaku krmenadlu u brašno, zatim u jaja pa u prezlu, pritiskajući ih da što bolje prionu.

    U tiganj dovoljno velik da u njega stanu dve krmenadle zagrejte dve supene kašike ulja na srednje jakoj vatri dok ulje ne "zatreperi". Stavite dve krmenadle u tiganj a potom smanjite vatru na srednju jačinu. Pržite dok donja strana ne postane zlatnosmeđa, oko 2 minuta. Prebacite ih na pleh i pecite ih dok ne budu sasvim pečene, oko 5 minuta. Stavite svaku na podlogu od rukole, dodajte nekoliko kapi limuna i poslužite.

    MH RUČAK: Svinjski kotlet sa breskvom i maslacem

    Oceni

    0%

    PERFECT

    0%

    SHAKA

    0%

    THUMBS UP

    0%

    PEACE

    0%

    STOP

    0%

    LOSER

    0%

    Thumbs Down
    Inicijalizacija u toku...

    MH NajIshrana