Ishrana

    Šta jedu nutricionisti?

    0 04.12.2017.

    Konzumiranje anti inflamatorne hrane u svakom obroku je ključno ako želite da izgledate i osećate se mlado.

     

    JABUKE

    Jedna jabuka može biti isečena na osam delova, od koji se svaki može pojesti u dva zalogaja. To je celih 16 zalogaja u obroku koji ima samo 100 kalorija. Jabuke imaju jaka anti upalna svojstva jer se snažno bole protiv crevnih bakterija, a delotvorne su i u slučaju slabe cirkulacije i problema sa radom srca.

    Plan za (sit) dan: Najjednostavniji plan obroka koji ćete obožavati

    SUŠENA GOVEDINA

    Malo kalorija, puno proteina. Plus, sušena govedina je dosta žilava pa će biti potrebno da je dugo žvaćete što će vas brže učiniti sitim. Ovo meso je takođe odlična opcija za užinu na poslu ili na putu. U svega 50 grama sušene govedine nalazi se čak 25 grama proteina uz zanemariv procenat zasićenih masti i ugljenih hidrata.

    POVRĆE I SOS

    Sveže seckano povrće možda ne deluje previše lepo za oko, ali je odlična zamena za grickalice poput krekera i čipsa. Nemojte se zaustaviti samo na celeru i šargarepama. Pečurke, brokoli, karfiol, paprike i jam odlična su stvar kada želite nečim da okupirate usta i stomak.

    Zdravo i ukusno: Sok od limete

    NEMASNO KISELO MLEKO

    Samo po sebi nemasno kiselo mleko nije preterano dobro, ali u kombinaciji sa drugim stvarima je pun pogodak. Sadrži puno proteina i relativno malo kalorija, pa se dugo vari. U njemu se nalaze vitamini A, D, K, E kao i linoleinska kiselina koja je važna za rad centralnog nervnog sistema. Iz nekog razloga super se kombinuje sa jabukama.

    KOKICE IZ MIKROTALASNE, BEZ MASTI

    Ovo je još jedna vrsta hrane za koju je potrebno vreme da biste je pojeli, a ipak ima malo kalorija. Nutricionisti preporučuju da izbegavate topljeni puter. Samo jedna porcija kokica sadrži 300 miligrama antioksidanata a zadovoljavaju i 70 procenata dnevnih potreba za žitaricama.

    Naučnici otkrivaju: Kokice su zdravije od voća i povrća?

    GROŽĐE

    Mnogi stručnjaci ovo voće nazivaju "prirodnom bombonom" i ne greše u toj konstataciji. Slatko-kiseli ukus grožđa smanjuje želju za slatkišima i tako neposredno utiče da jedete manje namirnica bogatih rafiniranim šećerom. Grožđe deluje i kao prirodni tonik organizma a zbog velikih količina antioksidanta- rezveratola, pozitivno utiče na rad mozga.

    Oceni

    0%

    PERFECT

    0%

    SHAKA

    0%

    THUMBS UP

    0%

    PEACE

    0%

    STOP

    0%

    LOSER

    0%

    Thumbs Down
    Inicijalizacija u toku...

    MH NajIshrana