Ishrana

  Šta će vam se dogoditi ako budete jeli 2 kašike lanenog semena pre ručka?

  1 23.12.2016.

  Ukoliko i dalje odbijate moć semena lane, pročitajte iskustvo jednog čoveka koji se nakon samo šest meseci svakodnevnog konzumiranja lana susreo sa neverovatnim rezultatima.

   

  Naučnici su dokazali da je laneno seme izuzetno zdravo i korisno u sprečavanju moždanog i srčanog udara. To je zbog toga što ovo super seme smanjuje nivo holesterola u krvi, piše Stvarukusa.

  Laneno seme je prepuno vlakana, što znatno pomaže u kontrolisanju nivoa holesterola. Vlakna u lanenom semenu zapravo vezuju žučne kiseline u crevima i smanjuju apsorpciju holesterola u krvotoku.

  Saznajte i Zašto bi svako veče trebalo da pojedete kašičicu semena lana

  Lako možemo reći da je ova superzdrava biljka takođe jedan od najbogatijih izvora omega-3 kiselina, koje su ključna jedinjenja ćelijske membrane. One takođe mogu sprečiti stvaranje ugrušaka krvi koji mogu uzrokovati moždani ili srčani udar, a istovremeno poboljšavaju protok krvi. Omega-3 masne kiseline su izuzetno korisne u smanjenju nivoa holesterola i broju triglicerida.

  Evo i iskustvo jednog čoveka koji je imao ozbiljne probleme sa visokim nivoom holesterola:

  Džim je počeo da konzumira četvrtinu šolje svežih lanenih semenki svaki dan pre ručka, što iznosi oko 2 kašike.

  Pa, kada je izmerio nivo holestrola, njegov holesterol je smanjen na 232 samo samo 15 dana, a nakon 6 meseci je holesterol smanjen na 188. On je izgubio 15 kg, a njegova koža, nivo energije, vid i njegova kosa su se takođe poboljšali.

  Laneno seme ima orašast i bogat ukus, tako da ga možete konzumirati sa svojom omiljenom salatom, jogurtom ili drugim namirnicama. Stavite laneno seme u blender ili mlin za kafu i mešajte 5 sekundi, i vaša dnevna doza lanenih semenki će biti spremna.

  Izvor: Webtribune

  *Najbolje savete o fitnesu, zdravlju, seksu, ishrani, stilu otkrijte na našoj Fejsbuk stranici >>> Men's Health Srbija

  *Zapratite Men's Health Srbija i na Instagramu >>> https://www.instagram.com/menshealthsrbija/


  Oceni

  0%

  PERFECT

  0%

  SHAKA

  0%

  THUMBS UP

  0%

  PEACE

  0%

  STOP

  0%

  LOSER

  0%

  Thumbs Down
  Inicijalizacija u toku...

  MH NajIshrana