Ishrana

    Zauvek Bladi Meri!

    1 27.02.2013.

    Najbolji barmeni smišljaju nove načine pripreme jednog od najpopularnijih koktela svih vremena - Bladi Meri, koji ne samo da je ukusan, već je i izuzetno zdrav.

     

    Ima nečeg u vezi s ovim koktelom što ga čini posebnim – pre svega, često se služi uz kasni doručak. Obično sadrži od 80 do 200 g soka od paradajza, što je čak i do 220 mg likopena, antioksidansa koji je dobar za kardio-vaskularni sistem. Bez griže savesti uživajte u varijacijama ovog pića.  


    Bladi Meri sa jastogom  
    Osmislili: Mark Gajer i Klark Frejzer, kuvari restorana MC Perkins Cove,
    Mejn Studije pokazuju da konzumiranje proteina u prepodnevnim časovima produžava osećaj sitosti: 1 rep jastoga, 40 ml vodke, pola šolje soka od paradajza, 2 kašičice sosa od ljušture jastoga, 2 kašičice svežeg soka od limuna, 2 kašičice rena, malo vuster sosa,  malo tabasko sosa, so i biber.
    Kuvajte rep jastoga u nepokrivenoj šerpi 13 minuta, a zatim ga potopite u ledenu vodu na 30 sekundi. Izvadite meso, isecite ga na kolutove, a zatim ga vratite u ljušturu. U šejkeru promešajte ostale sastojke sa jednom šoljom mrvljenog leda. Poslužite piće u visokoj čaši, a rep jastoga postavite uz njenu ivicu, poput jestivog ukrasa.

    Imperia Bladi Meri
    Osmišljen: u hotelu Ric Karlton, Moskva. Podseća na sladoled na štapiću, napravljen samo za odrasle i predstavlja odličan način da pripremite piće unapred.
    770 ml soka od paradajza
    100 ml soka od limuna
    40 ml balzamiko sirćeta
    1 kašičica rena
    1 kašičica soli
    1 kašičica vuster sosa
    20 kapi tabasko sosa
    40 ml Imperia vodke
    1 stabljika celera
    Sve sastojke osim vodke i celera, pomešajte u blenderu. Smesu sipajte u posude za led i zamrznite. Ledene
    kocke prelijte sa malo vodke i po služite u velikim čašama ukrašenim celerom.


    “Neki to vole vruće”

    Osmišljen: u hotelu St. Regis, Njujork

    Ovakav Bladi Meri će vam pružiti osećaj svežine.

    2 velika paradajza
    30 ml vodke
    malo balzamiko sirćeta
    malo vuster sosa sa belim vinom
    2 čeri paradajza
    1 stabljika celera

    Oljuštite i otklonite semenke iz para dajza. Napravite paradajz pire, dovoljno redak da se može piti kroz
    slamčicu (dobićete oko 170 ml). Ohladite, a zatim u šejkeru pomešajte sa vodkom, sirćetom i vuster sosom. Promućkajte i poslužite u čašama za šampanjac. Ukrasite čaše celerom i šeri paradajzom

    Azijski Bladi Meri
    Nik Mauton

    Vasabi i đumbir ovom koktelu daju vrelinu, a soja sos punoću ukusa.
    Azijska mešavina, koju čine:
    900 ml soka od paradajza
    4 kašičice vasabi praška
    4 kašičice sušenog đumbira
    4 kašičice soja sosa
    4 kašičice soka od limete
    Ostali sastojci:
    3 dela Azijske mešavine
    1 i po  deo vodke sa ukusom limuna
    1 deo sakea
    4 listića korijandera
    Sastojke za Azijsku mešavinu dugo i snažno mešati. Nakon toga ih u šejkeru pomešati sa vodkom i sakeom. Poslužiti u velikim čašama, ukrašenim korijanderom.

    Oceni

    100%

    PERFECT

    0%

    SHAKA

    0%

    THUMBS UP

    0%

    PEACE

    0%

    STOP

    0%

    LOSER

    0%

    Thumbs Down

    MH Savet dana

    Stavite sve na papir

    Razmislite kako mogućnost vaše smrti čini da se osećate. A sada izrazite ta osećanja zapisujući ih. Studija objavljena u Journal of Sport and Exercise Psysiology otkriva da ovaj jednostavan čin može da poveća vašu motivaciju da vežbate.

    MH NajIshrana