Ishrana

  Koliko su korisne pilule za mršavljenje

  0 18.11.2013.

  Pre nego što uzmete pilulu za mršavljenje pročitajte ovaj tekst.

   

  Pre nego što uzmete pilulu za mršavljenje pročitajte ovaj tekst.

  Imate problema sa skidanjem viška kilograma? Uzminje raznih tableta i suplemenata za mršavljenje vam neće preterano pomoći. Šta više, prema najnovijem istraživanju magazina Appetite, gore navedeni dodaci ishrani verovatno su deo problema.

  ISTRAŽIVANJE
  Naučnici su pitali 74 ispitanika da popiju pilulu: polovini je rečeo da su popili suplement za mršavljenje, a drugoj polovini da je u pitanju placebo. Caka je u tome što su sve tablete bile placebo. Ali kada su grupama dali po činiju punu čokolade, ispitanici koji su mislili da su popili pililu za mršavljenje pojeli su više čokolade od suprotne grupe.

  RAZLOG
  Ispitanici koji su popili "suplement za mršavljenje" imaju utisak da su već napravili korak unapred ka gubljenju kilaže. Naučno nazvan "efekat dozvole", ovaj psihološki fenomen dozvoljava ljudima da racionalizuju loše ponašanje, sve dok prvo urade nešto dobro.

  Ovaj efekat se ne pojavljuje samo kod pilula za mršavljenje. U prethonim istraživanjima, dokazano je da uzimanje navodnih multivitamina dovodi do smanjenje želje za vežbanjem kod ljudi, kao i većeg konzumiranja cigareta.

  Dakle, pre nego što potrošite sav novac na neke magične pilule, bolje promenite svoju ishranu i bacite se na treninge, to je za sada jedini 100% siguran način da ćete izubiti višak kilograma.

  Oceni

  0%

  PERFECT

  0%

  SHAKA

  0%

  THUMBS UP

  0%

  PEACE

  0%

  STOP

  0%

  LOSER

  0%

  Thumbs Down
  Inicijalizacija u toku...

  MH NajIshrana