Ishrana

    Cezar salata by Gordon Remzi

    0 13.06.2018.

    Jedan od najpopularnijih kuvara današnjice predstavlja svoj recept za čuveni letnji kulinarski klasik.

     

    SASTOJCI:

    • 8 režnjeva parmske šunke (ili neke druge pršute)
    • malo maslinovog ulja
    • 8 debelih kriški ćabate
    • 4 bebi zelene salate, očišćene i oprane
    • 15-16 (oko 60 grama) mariniranih fileta inćuna
    • narendani parmezan za ukrašivanje
    Otkrijte i Hrskava krmenadla Milanesa

    DRESING

    • 1 čen belog luka, očišćen i zgnječen
    • 2 usoljena inćuna, isprana, osušena i sitno naseckana
    • 1/2 kašičice ljute paprike
    • malo vuster sosa
    • 100 grama jogurta
    • sveže samleven brni biber

    PRIPREMA

    Da biste napravili dresing sameljite sve sastojke u multipraktiku i ako želite pobiberite. Verovatno će biti dovoljno slano, zbog inćuna. Parmsku šunku pripremite iz dve ture. Zagrejte malo maslinovog ulja u neprijanjajućem tiganju i u njemu položite 4 režnja šunke. Na srednjoj temperaturi pržite nekoliko minuta dok šunka ne dobije zlatnobraon boju, a onda prebacite na tanjir. Ostatak šunke pripremite na isti način. Ostavite da se šunka ohladi i postane hrskava, a onda je izlomite na sitne komade.

    Pogledajte i 15 kulinarskih veština koje morate da savladate do 30. godine

    Blago prepecite kriške ćabate u istom tom tiganju, sa obe strane. Izvadite kriške i isecite ih na krutone. Razdvojite listove bebi zelene salate i rasporedite ih na tanjiru. Preko pospite krutone, komade šunke i filete inćuna. Pospite dresingom i narendanim parmezanom, pa poslužite. Obrok je dovoljan za 4 porcije.

    Oceni

    0%

    PERFECT

    0%

    SHAKA

    0%

    THUMBS UP

    0%

    PEACE

    0%

    STOP

    0%

    LOSER

    0%

    Thumbs Down
    Inicijalizacija u toku...

    MH NajIshrana